25.04.2015

EXPOZIŢIE DE ARTIZANAT ROMÂNESC ŞI SPECTACOL FOLCLORIC ORGANIZAT DE ASOCIAȚIA SOCIO-CULTURALĂ “RUMANOS ALMERIENSES”



Asociația Socio-culturală “Rumanos Almerienses” din Almería, în colaborare cu Viceconsulatul României la Almería a inaugurat, joi 16 aprilie 2015, o expoziţie de artizanat românesc cu titlul „România: Artă, Tradiţie şi Cultură Românească” (“Rumania: Arte, Tradición y Cultura Rumana”).

Expoziţia, care poate fi vizionată în sala de expoziţii a edificiului „El Faro”,  situată pe Avenida Buenavista din Roquetas de Mar (lângă Castelul Santa Ana), până pe 30 aprilie, este deschisă publicului de luni până duminică, în orarul 10:00-13:00 şi 17:00-20:30.

 La această expoziție,vizitatorii vor avea ocazia să vadă costume populare ,creații moderne ale artistelor Nicoleta Bugărin și Virginia Linul.
 Deasemenea,costume populare și straie țărănești tradiționale expuse de către Ana Burduhos și Lucia Savu-Vîrcă.
 Vizitatorii pot admiră picturile în ulei și acrilic ale pictoriței Geta Alexandrescu și cele în ulei ale pictorului Mihai Rareș Burduhos,ambii membri ai diasporei.
 Ca și în edițiile anterioare ale expoziției,doamna Etelka Ciarnău expune artizanat realizat în croșet,fețe de masă și mileuri cu motive moderne și folclorice.
 Magazinul Caraiman expune obiecte inedite de artizanat,și un numai.

Expoziţia este deschisă până la sfârşitul lunii aprilie şi va culmina cu un spectacol autentic românesc susţinut duminică 26 aprilie.











Finalul acestei expoziţii va fi marcat duminică, 26 aprilie 2015, la orele 18:00, în amfiteatrul situat în vecinătatea sălii de expoziţie menţionate mai sus, de un spectacol folcloric românesc în care membri şi colaboratori ai asociatiei vor prezenta publicului câteva dansuri şi cântece populare româneşti şi nu numai.

Cei care doresc să participe la acest spectacol sunt rugaţi să confirme prezenţa prin email, la rumanosalmerienses@gmail.com, sau prin telefon, la 0034-642 303 333.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu