17.12.2014

Campanie alegeri locale 2015


Asociația Socio Culturală Rumanos Almerienses pune în atenție următoarele:


Pe 24 mai 2015 vor avea loc alegeri municipale în Spania. Vor putea vota cetăţenii străini rezidenţi în Spania, majori, originari din ţări din Uniunea Europeană sau state extracomunitare cu acorduri care să le recunoască acest drept şi care şi-au exprimat voinţa de a vota.
Inscrierea în Censul Electoral este o condiţie obligatorie pentru ca aceşti cetăţeni să îşi poată exercita dreptul la vot.
Pentru înscrierea în Censul Electoral a cetăţenilor din ţări din UE rezidenţi în Spania este necesară completarea unei declaraţii formale prin care se arată voinţa de a-şi exercita dreptul de vot în Spania la alegerile municipale. Declaraţia poate fi prezentată oricând la primării, cu toate că pentru a avea efect la alegerile municipale din 2015 trebuie să se facă până la 30 decembrie 2014.
În Municipiul Roquetas de Mar există  aproximativ 10.500 de cetățeni români, marea majoritate cu domiciliu stabil, membri activi ai comunității, persoane care trăiesc, muncesc și plătesc taxe în acest municipiu.
 Pe acest considerent, rugăm că fiecare cetățean român ce vrea să își exprime părerea cu respect la tot ce ține de activitățile autorităților locale, a bunei stări ai comunității în care locuiesc, să își exprime părerea  prin exercitarea dreptului  de  vot, drept obținut prin aderarea la UE.
 Votând , declarăm că existăm, că ne interesează și că avem ceva de spus.Să dăm exemplu civic cu votul nostru! 


Pentru a veni în sprijinul cetățenilor europeni care doresc să voteze, autoritățile spaniole au pus la dispoziția dumneavoastră trei modalități de înscriere în Registrul Electoral:
1. prin intermediul primăriei: la Evidența Populației (Oficina de Empadronamiento), prin completarea unui formular special;
2. prin internet: accesând portalul Institutului Național de Statistică (https://sede.ine.gob.es); 
3. prin poștă: răspunzând la scrisorile pe care cetățenii UE rezidenți în Spania le-au primit în
cursul lunii octombrie.
Informații suplimentare se pot obține de la Oficiul Registrului Electoral (Oficina del Censo Electoral) la tel. 901.101.900. 



 Această informație este distribuită în vederea informării comunității românești locale , din inițiativă Asociației Rumanos Almerienses, pentru o și mai bună integrarea a comunității noastre în municipiul în care locuim. 


 Va mulțumim !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu