19.11.2014

Finalizarea celui de-al doilea scrutin electoral pentru alegerea Președintelui României la secția de votare din Almeria



           In cursul zilei de 16.11.2014, la cel de-al doilea tur de scrutin al Alegerilor pentru Președintele României, la secția de votare nr. 242 – Almeria, și-au exprimat dreptul de vot un număr de 2.904 cetățeni români, un record absolut al voturilor exprimate până în acest moment la Almeria.
         Din perspectiva competențelor și atribuțiilor ce-i revin Biroului Electoral al secției de votare organizate în cadrul viceconsulatului, putem afirma că am depus eforturile și am luat măsurile necesare pentru a asigura desfășurarea votului pe un fond de corectitudine, legalitate și neutralitate.
            După cum bine cunoașteți, procesul electoral s-a desfășurat la Almeria în condiții bune și fără incidente deosebite.
             Fără îndoială, la această finalitate pozitivă a contribuit atitudinea corectă și eforturile membrilor comisiei electorale și, în mod decisiv, implicarea substanțială, efortul susținut și colaborarea membrilor Asociației Socio-Culturale Rumanos Almerienses, care au acționat în calitate de personal de suport în exteriorul secției de votare, pe tot parcursul intervalului legal pentru vot.
           Astfel, echipa de voluntari s-a angrenat în mod remarcabil în acordarea de sprijin și asistență numărului masiv de alegători prezenți în imediata apropiere a consulatului, în special pentru completarea formularelor declarației pe proprie-răspundere, făcând posibilă sporirea capacității de procesare a secției de votare, pentru a permite cetățenilor români din zonă exercitarea acestui drept constituțional.
            Doresc să îmi exprim aprecierea sinceră pentru spiritul civic remarcabil, răbdarea și dedicarea de care au dat dovadă fiecare dintre cei prezenți ieri la sediul consulatului și să vă adresez mulțumiri, atât în numele meu personal, cât și al instituției pe care o reprezint, pentru prestația exemplară atât față de comunitatea de români, cât și față de autorități și media locale.
             De asemenea, mulțumesc în mod deosebit reprezentanților comunităților religioase românești și agenților comerciali români pentru sprijinul acordat în difuzarea informațiilor legate de procesul electoral din 2, respectiv 16 noiembrie a.c.


            Dna Viceconsul, 
            Florența Ciobotaru.

Un comentariu: